Hoe merkt u dat uw dakgoot vervuilt is?


Eigenlijk is dit niet zo moeilijk. Als het water bij een heftige regenbui over de rand van de dakgoot loopt en er als het ware overal kleine watervalletjes ontstaan dan kunt u aannemen dat de goede afvoer van het regenwater ergens geblokkeerd wordt. Verder is een signaal als er veel water aan de buitenkant van de regenpijp stroomt of zelfs langs de buitenmuren.

Welke problemen kunnen ontstaan?


Natuurlijk kan er lekkage ontstaan op diverse plekken. Zowel op het dak van de woning, als op de daken van garages, schuur of afdak. Daarnaast kan water dat langs de muur stroomt zich gaan nestelen achter de buitenmuur.En hierdoor kunnen schimmels en andere ongewenste effecten ontstaan die zeer moeilijk te bestrijden zijn en behoorlijk wat kosten met zich meebrengen. En natuurlijk zorgt een slechte regenafvoer ervoor dat houtrot op allerlei plekken kan gaan toeslaan. Hierbij moet u denken aan houten kozijnen, gevelbekleding en sierlijsten en rand waarmee daken zijn afgewerkt. Uw dakgoot en regenpijp kunnen zelf begroeid gaan worden als er niet regelmatig gereinigd wordt. Dit zorgt voor extra schade. Daarnaast vinden muggen in stilstaand water een ideale plek om te gedijen

Dakgoot en afvoer jaarlijks reinigen


Als deze problemen zijn te voorkomen door jaarlijks de dakgoten en regenpijpen schoon te maken en te controleren. Vooral de herfst en winter zorgen voor veel bladafval en takken die de goede regenwaterafvoer blokkeren. Een jaarlijkse reiniging - en controlebeurt door u zelf of een vakkundig bedrijf uitgevoerd voorkomt veel problemen. En u bespaart zich hiermee heel wat kosten doordat uw gevel minder snel gereinigd moet worden en het houtwerk veel langer meegaat. Laat daarom dakgoten winterklaar maken.

Neemt u voor meer infomatie contact met ons op, Kijk op onze contact pagina of klik-hier

 

Klussenbedrijfxxl

Is Werkzaam in heel nederland