Schilderwerk

Wij verrichten onze werkzaamheden met de grootst mogelijke zorg. Daarbij staat vakmanschap en kwaliteit voorop. Goed schilderwerk wordt gevormd door de combinatie van de volgende factoren zoals, een langdurige bescherming van het object, een fraai uiterlijk en efficiƫnt materiaal gebruik.

Hier onder treft u een paar soorten verf aan die we eventuweel gebruiken,

Alkydverf:

De algemeen gebruikte synthetische verf. Grotendeels vervaardigd uit petrochemische producten. In het verleden verantwoordelijk voor veel vervuiling bij productie en gebruik. Op dit moment zowel kwalitatief als milieutechnisch sterk verbeterd t.o.v. het verleden. Oplosmiddelhoudend en dus heel voorzichtig bij gebruik binnenshuis.

Acrylaatverf:

Moderne watergedragen verf is de laatste jaren revolutionair verbeterd onder druk van het dreigende verbod op het gebruik van alkydverf door beroepsschilders. Op dit moment kwalitatief op (bijna) alle terreinen koploper. Kan worden aangebracht met een speciale acrylaatkwast. De aanvangsglans is iets minder maar na een paar jaar wint de acrylaatverf het van alkyd. Watergedragen wil niet zeggen dat er geen oplosmiddelen in zitten! Terwijl in alkydverf ca 50% organische oplosmiddelen zitten, is in acrylaatverf 5 a 10% glycolether toegepast om een stabiele emulsie van de harsen in het water te maken. Deze glycolethers zijn nog niet zo lang in gebruik en het nog niet voor 100% aangetoond dat ze geen gevaar met zich mee brengen. Ook bij acrylaatverf dus goed ventileren al vind je het nog zo lekker ruiken. Een ander klein nadeel van acrylaatverf is dat de verf zo goed blijft dat eventuele houtrot eronder minder snel opgemerkt wordt. Bewaar acrylaatverf vorstvrij dus niet in je schuurtje!
Nadeel is dat beginnende houtrot moeilijk is waar te nemen. Het verfhuidje maskeert de slechte plek.

Natuurverf:

Lijnolieverf die qua basis honderden jaren met goed resultaat is gebruikt. Onder druk van de hoge arbeidskosten van schilderen (moet vaker overgeschilderd worden) naar de achtergrond gedrongen. Op de golf van milieubewustzijn gerevitaliseerd maar ook gemoderniseerd. Dit hield in: (Aquamarijn Toplin) het gedeeltelijk toevoegen van synthetische harsen hetgeen de toepassing voor sommigen discutabel maakte: het is geen natuurverf en het is geen synthetische verf meer. Voor anderen blijkt het kwaliteitsverschil dat zich uit in de geringere levensduur en de (iets) tragere droging rede om het niet meer te gebruiken.

Kookverf:

Traditionele uit Scandinavie afkomstige natuurverf vervaardigd met lijnolie, roggemeel en natuurlijke minerale en plantaardige kleurstoffen. Geschikt om grote houten gevelvlakken te schilderen. De acceptabele overschildertijd varieert per situatie van 1 tot 3 jaar. Met name de kleur wit boet snel in aan frisheid. De verf is niet afwasbaar en vuil hangt sterk aan. Makkelijk overschilderbare delen (schuurtjes b.v.) zijn prima te onderhouden met deze absoluut niet toxische verf.

Neemt u voor meer infomatie contact met ons op, Kijk op onze contact pagina of klik-hier

Klussenbedrijfxxl

Is Werkzaam in heel nederland